Τρωίλος και Χρυσηίδα αλλιώς

Περιγραφή βιβλίου

Για να γραφτεί αυτό το βιβλίο, χρειάστηκαν 3.000 χρόνια περίπου, τρεις κλοπές και… τουλάχιστον δύο μεγάλοι συγγραφείς.

Η ιστορία αρχίζει στην Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., όταν ο Όμηρος έγραψε την Ιλιάδα κλέβοντας ιδέες από τους θρύλους για τις πολεμικές αρετές των αρχαίων Ελλήνων και από τη μυθολογία, που ήθελε οι θεοί να είναι δώδεκα και να ενεργούν σαν αγόρια που παίζουν ποδόσφαιρο και σαν κορίτσια που ερωτεύονται και βάζουν συχνά τα κλάματα…

Η δεύτερη κλοπή έγινε το 1600, στην Αγγλία, από τον φοβερό και τρομερό Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Εκεί, ο μεγαλύτερος συγγραφέας του σύγχρονου κόσμου διάβασε τις ιστορίες του Ομήρου, που τότε μεταφράστηκαν για πρώτη φορά στη γλώσσα του. Ο Σαίξπηρ γοητεύτηκε από την ιστορία δύο ερωτευμένων νέων, που ο έρωτάς τους γεννήθηκε μέσα στην ταραχή του Τρωικού πολέμου. Ο Τρωίλος και η Χρυσηίδα ξαναγεννήθηκαν μέσα σε ένα θεατρικό έργο, που από τότε παίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο τρίτος συγγραφέας, που έγραψε αυτά που διαβάζετε τώρα, εγώ δηλαδή, διάβασε πολλές φορές στη ζωή του τις ιστορίες του Ομήρου και τα θεατρικά του Ουίλιαμ. Μόλις άρχισαν να μεγαλώνουν τα δύο αγόρια που απέκτησε από το γάμο του, αποφάσισε να γίνει αυτό που ονειρευόταν από τότε που ήταν παιδί: κλέφτης. Συγγραφέας δηλαδή.

Άρχισε να ξαναγράφει λοιπόν την ιστορία των δύο ερωτευμένων που ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλάζοντάς την λίγο… Αντί για πόλεμο, τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο και αντί για την Τροία, ο έρωτάς τους ανθεί σε ένα παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα, όπου έχουν φτάσει οι δύο αντίπαλες ομάδες για ξεκούραση και προπόνηση πριν από τον μεταξύ τους αγώνα.

Σε αυτό τον επίγειο παράδεισο έχουν φτάσει οι ομάδες των Πράσινων και των Κόκκινων. Μαζί τους και μερικοί γονείς αγοριών, που βρήκαν ευκαιρία για ξεκούραση, και μερικοί άλλοι γονείς, που συνοδεύουν τις κόρες τους, οι οποίες είναι συμμαθήτριες των παικτών και ήθελαν οπωσδήποτε να έρθουν για να τους ενισχύσουν.

Καθεμία από τις δύο ομάδες αποτελείται από έφηβους μαθητές των καλύτερων σχολείων δύο γειτονικών πόλεων. Η έχθρα αναμεταξύ τους, που κρατάει από τον καιρό των παππούδων τους και όλα αυτά τα χρόνια συντηρούνταν χάρη σε διάφορους ασήμαντους λόγους, έχει ενταθεί κατά πολύ τον τελευταίο καιρό γιατί ένας πράσινος έκλεψε το κορίτσι ενός κόκκινου – πολύ κακό αυτό!

Μερικές ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ…

Περισσότερες πληροφορίες

Είδος βιβλίου

σαν στο θέατρο

ISBN

978-618-80674-0-0

Τύπος αρχείου

epub, mobi

Σελίδες

202

Λέξεις

22600

Εικόνες

5

Κατηγορία: .

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα, θα θέλατε να προσθέσετε τη δική σας;

Κάντε την πρώτη κριτική για: “Τρωίλος και Χρυσηίδα αλλιώς”

*