Υπό έκδοση

Θέλεις να δεις μια ιδέα σου να γίνεται πραγματικότητα;

Προσεχώς

Περιγραφή βιβλίου

Κραουντφάουντιγκ ξέρουμε όλοι τι είναι, έτσι;

Όχι; Και πώς θέλετε να διαβάσετε ένα ολόκληρο βιβλίο που είναι γι’ αυτό; ε; Μου λέτε σας παρακαλώ πολύ;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κράουντ στ” αγγλικά είναι το κοινό και φάουντιγκ είναι η χρηματοδότηση. Αν τα βάλουμε το ένα δίπλα στο άλλο τι έχουμε; Κοινοχρηματοδότηση, θα μου πείτε. Ε, ναι, περίπου το βρήκατε. Χρηματοδότηση από το κοινό, είναι καλύτερα να το πούμε. Ωραία, το είπαμε. Μετά τι κάνουμε; Α, ναι, να σας το εξηγήσω, μισό λεπτό.

Έχει κάποιος, ένα παιδί ας πούμε, μια καλή ιδέα και θέλει να τη δει να πραγματοποιείται. Τι κάνει; Τη λέει στον μπαμπά του κι αυτός τον βοηθάει να γυρίσει ένα μικρό βίντεο για να την εξηγήσει και να υπολογίσουν μαζί πόσο περίπου θα κοστίσει. Μετά, ανεβάζουν το βίντεο σε μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που φιλοξενεί κι άλλες τέτοιες ιδέες (μη μου πείτε τώρα ότι δεν ξέρετε τι είναι πλατφόρμα…), τη βλέπει κάποιος και σου λέει: «Ωραία ιδέα, κι εγώ όταν ήμουν μικρός ήθελα να υπήρχε ένας εξαφανιστήρας μπαμπάδων, ας δώσω ένα μικρό ποσό»… λέμε τώρα… Αν γίνουν πολλοί αυτοί που θα πουν το ίδιο και βάλουν από ένα μικρό ποσό, μαζεύονται τα χρήματα γι’ αυτή την καταπληκτική ιδέα του παιδιού. Το καταλάβαμε; Πάλι καλά.

Λοιπόν, ο μικρός ήρωας αυτού του βιβλίου ήθελε να δει να γίνεται πραγματικότητα η ιδέα του για μια παγίδα κατσαρίδων με μαρμελάδα βερίκοκο και μια μηχανή αυτόματου γυαλίσματος πόμολων πόρτας ενώ ο μεγάλος ήρωας ήθελε να δει επιτέλους να βγει στο εμπόριο μια συσκευή που να διαβάζει γι’ αυτόν τα μαθήματα του σχολείου και ένα ρομπότ που να πηγαίνει βόλτα τους σκύλους για κακά τους…

Ο μπαμπάς τους θέλει να προτείνει για χρηματοδότηση τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης στην οποία τα παιδιά θα μιλούσαν σε άλλα παιδιά για το τι ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Άκου ιδέα…

Οι τρεις τους αποτελούν την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν και από άλλους στους οποίους είχαν πει την ιδέα για τη χρηματοδότηση: τα παιδιά από το σχολείο των δύο παιδιών ή και από τους γονείς τους καθώς και από άλλους γνωστούς και άγνωστους της γειτονιάς τους.

Από αυτές τις ιδέες, οι περισσότερες, όπως αυτή για την έκδοση ενός χάρτη με τα καρποφόρα δένδρα του Δήμου για να πηγαίνει όποιος θέλει να παίρνει δωρεάν φρούτα και η άλλη, με τον εμπλουτισμό της Δημοτικής βιβλιοθήκης με ηχητικά βιβλία για τους τυφλούς και τους τεμπέληδες, συγκέντρωσαν το ποσό που είχε ζητηθεί ενώ άλλες, όπως αυτή για την καταλογράφηση των γκράφιτι της περιοχής, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Δύο από τις προτεινόμενες ιδέες όχι μόνο υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό αλλά έγιναν και ξεχωριστά βιβλία αυτής της σειράς (!): η διοργάνωση της εκδήλωσης με τις ομιλίες των παιδιών σε παιδιά (Έλα, σε ακούμε. Τι ξέρεις να κάνεις καλύτερα;) και η σύσταση ενός σωματείου εθελοντών που έχει σκοπό την αναδιανομή τροφίμων από αυτούς που τους περισσεύει σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη (Οι  Ρομπέν των παγωτών).

Κραουντφάουντιγκ ξέρουμε όλοι τι είναι τώρα, ναι;

Περισσότερες πληροφορίες

Είδος βιβλίου

κοινωνική ζωή

Κωδικός: E-CROWD-GR. Κατηγορία: .

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα, θα θέλατε να προσθέσετε τη δική σας;

Κάντε την πρώτη κριτική για: “Θέλεις να δεις μια ιδέα σου να γίνεται πραγματικότητα;”

*