Ποιος έκλεψε την 674;

4.00 στα 5
1 κριτική

Περιγραφή βιβλίου

Καλοκαίρι. Νύχτα. Σ’ ένα σπίτι της Αθήνας.

– Ντρίιιν… ντρίιιν… ντρίιιν… χτυπάει το κινητό του καθηγητή.

– Ποιος είναι;

– Κύριε καθηγητά, έκλεψαν την 674 από το Μουσείο της Ακρόπολης… Πάρτε τον Όμηρο κι ελάτε γρήγορα…

Πάνω στη μηχανή, στο δρόμο για το γραφείο του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο μπαμπάς Καθηγητής εξηγεί στον αγουροξυπνημένο γιο του Όμηρο πόσο όμορφη είναι η 674 –ένα από τα σημαντικότερα γυναικεία αρχαία ελληνικά αγάλματα– και πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί ο ένοχος.

Στο γραφείο του αρχηγού τούς περιμένει αναστατωμένος ο ίδιος ο Αρχηγός, η έτοιμη-να-βάλει-τα-κλάματα Διευθύντρια του Μουσείου, ο Έφορος Αρχαιοτήτων και οι τέσσερις νυχτερινοί φύλακες του Μουσείου.

Θα μπορέσουν άραγε ο κύριος Καθηγητής και ο νεαρός Όμηρος να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις;

Αν διαρρεύσει η είδηση της κλοπής του αγάλματος από ένα από τα πιο σύγχρονα και καλύτερα φυλασσόμενα μουσεία στον κόσμο, το κύρος της χώρας θα δεχτεί ισχυρό πλήγμα. Μια εφημερίδα του Λονδίνου, μάλιστα, είναι έτοιμη να δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με την υπόθεση – φοβερά λαγωνικά αυτοί οι Άγγλοι…

Ο Όμηρος, μετά από τέσσερα τραγανιστά κρουασάν για πρωινό, έχει μερικές ιδέες…

Περισσότερες πληροφορίες

Είδος βιβλίου

μυθιστορήματα

ISBN

978-618-80674-1-7

Τύπος αρχείου

epub, mobi

Σελίδες

121

Λέξεις

14000

Εικόνες

25

Κατηγορία: .
4.00 στα 5

1 κριτική για το «Ποιος έκλεψε την 674;»

  1. 4 στα 5

    :

    Ένα βιβλίου που διαβάζεται εξαιρετικά ευχάριστα ενώ παράλληλα μας βάζει απαλά στον κόσμο της αρχαιολογίας, της αγάπης για τις αρχαίοτητες, μας δείχνει τους κινδύνους που τις απειλούν. Παιδιά απο 8 και πάνω (νομίζω τα αγόρια θα ταυτιστούν περισσότερο) θα ευχαριστηθούν ιδιαίτερα τους διαλόγους μπαμπά-γιού και όχι μόνο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον βρήκα επίσης το τέλος του βιβλίου, όπου ο υπεύθυνος για την κλοπή ( αφού τιμωρηθεί όπως ορίζει ο νόμος) δέχεται ιδιαίτερη μεταχείρηση απο τον Όμηρο και τον μπαμπά του, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε στα παιδιά για τη δεύτερη ευκαρία στη ζωή των ανθρώπων μέτα από ένα σοβαρό λάθος.

Προσθήκη κριτικής

Προσθέστε μια κριτική

*