Οι χρωμοπαγιδευτές

Περιγραφή βιβλίου

Ο Νικόλας διαβάζει από ένα κουτί: «Οδηγίες χρήσης: 1. Τοποθετήστε το φύλλο στο πίσω μέρος του κάδου πριν βάλετε τα ρούχα για πλύσιμο. 2. Προσθέστε την κανονική ποσότητα απορρυπαντικού και επιλέξτε το πρόγραμμα πλύσης. 3. Στο τέλος της πλύσης, βγάλτε το φύλλο και πετάξτε το». Μετά γυρίζει και λέει στον μπαμπά του: «Πετάξτε το λέει, όχι βάλτε το στη συλλογή σας.

«Ναι, αλλά εμείς ως πεπειραμένοι Ανιχνευτές Κρυμμένων Ομορφιών…», αρχίζει να λέει ο μπαμπάς του.

Τι κάνουν λέτε;

Συλλογή από χρωμοπαγίδες! Ξέρετε, εκείνα τα χαρτάκια που βάζουμε στο πλυντήριο για να παγιδεύουν τα χρώματα που φεύγουν από τα σκούρα ρούχα για να επιτεθούν στα ανοιχτόχρωμα και να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους…

Δεν τους φτάνουν όμως οι δικές τους χρωμοπαγίδες και δανείζουν στον μπαμπά ενός φίλου του Οδυσσέα που είναι χασάπης, στα παιδιά από το συνεργείο, σε έναν ζωγράφο γείτονά τους, στη γιαγιά των παιδιών και σε πολλούς άλλους για να τις πάρουν πίσω μετά τη χρήση και να τις προσθέσουν στη συλλογή τους.

Και να “ταν μόνο αυτό; Πάνε και σε ένα πλυντήριο για το κοινό και μαζεύουν χρωμοπαγίδες από μετανάστες, από μια κυρία που δεν συμπαθούσε τους μετανάστες, από μια άλλη κυρία με δίδυμα που τρελαίνονται για σοκολάτα, από έναν μοναχικό κύριο και από μια ψηλή κοπέλα από την Κροατία.

Με τις καλύτερες χρωμοπαγίδες της συλλογής τους διοργανώνουν και μια έκθεση στην γκαλερί ενός φίλου του μπαμπά. Απίστευτο; Κι όμως! Βρέθηκαν συλλέκτες που τις αγόρασαν και μάλιστα ακριβά, στη δημοπρασία που έγινε μετά το τέλος της έκθεσης. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τα διέθεσαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Καταπληκτική αυτή η ιδέα σου με τις χρωμοπαγίδες, μπαμπά», λέει ο μικρός Οδυσσέας.

Συμφωνείτε;

Περισσότερες πληροφορίες

Γλώσσα

ελληνικά

Είδος βιβλίου

κρυμμένη ομορφιά

Τύπος αρχείου

epub, mobi

ISBN

978-618-80944-0-6

Σελίδες

135

Λέξεις

10300

Εικόνες

89

Κατηγορία: .

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα, θα θέλατε να προσθέσετε τη δική σας;

Κάντε την πρώτη κριτική για: “Οι χρωμοπαγιδευτές”

*