Οι ακάλυπτοι

Περιγραφή βιβλίου

Υπάρχουν κάτι μακρόστενα χαρτάκια, που οι μεγάλοι τα λένε επιταγές και πάνω τους γράφουν τα ποσά που οφείλουν σ’ εκείνον που τα δίνουν.

Τους μεγάλους που δεν μπορούν να εξοφλήσουν το χρέος τους προς τους άλλους μεγάλους, στους οποίους έχουν δώσει αυτά τα μακρόστενα χαρτάκια, τους λένε ακάλυπτους.

Τα παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.

Φανταστείτε, τώρα, έναν μεγάλο, τον μπαμπά αυτού του βιβλίου ας πούμε, και τους δύο γιους του, τους άπαιχτους Οδυσσέα και Νικόλα, να κάνουν τους μεγάλους και να ανταλλάσουν επιταγές μεταξύ τους. Ας πρόσεχε ο μπαμπάς, δική του ιδέα ήταν…

«Υποχρεούμαι να παίξω με τον κάτοχο αυτής της επιταγής οποιοδήποτε χαζό (κατά τη γνώμη μου, που δεν τον ενδιαφέρει, βέβαια) παιχνίδι μού ζητηθεί, όποτε και αν μου ζητηθεί και, το τονίζω, για όση ώρα μου ζητηθεί». Υπογραφή: «Κύριος μπαμπάς», διαβάζει περιχαρής ο μικρός.

Ο μεγάλος έχει πιο μεγαλίστικες επιταγές στα χέρια του:

«Αναλαμβάνω την υποχρέωση να αφήσω στην ησυχία του το γιο μου για τρεις συνεχόμενες μέρες, χωρίς να τον ζαλίσω με κάποια από εκείνες τις χαζές ιδέες που μου κατεβαίνουν για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπως…».

Επιταγές, όμως, έχει στα χέρια του και ο μπαμπάς!

«Όποιος έχει στα χέρια του αυτή την επιταγή έχει την άδεια να βγει από το σπίτι μας για θέατρο ή κινηματογράφο ή εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και, μετά, δείπνο με φίλους για μπλα μπλα μπλα γύρω από την τέχνη ή… τίποτε άλλο. Αυτά.»

Και σαν να μην έφταναν αυτά, επιταγές ανταλλάσουν και τα αδέλφια μεταξύ τους!

«Εγώ, ο μεγάλος αδελφός του πολύ έξυπνου αδελφού μου δεν θα τον πνίξω αν δεν μπορεί να κοιμηθεί ούτε μετά την τρίτη ιστορία που θα του πω στο κρεβάτι, όπως κάνω κάθε βράδυ».

O μεγάλος έχει βάλει τον μικρό να του υπογράψει ότι:

«Να μην πετάξω τίποτα στο πιάτο του αδελφού μου όταν του αρέσει το φαγητό που έχουμε, αλλά εμένα μπλιαχ, και νευριάζω που το έχουμε… όπως την άλλη φορά που του πέταξα στο πιάτο τη σαγιονάρα μου».

Τώρα, αν σας αρέσει η ιδέα και θέλετε να κάνετε το ίδιο με τα παιδιά σας, φροντίστε να διαβάσετε τις επιταγές σας πολύ πολύ προσεκτικά πριν να τις υπογράψετε!

Περισσότερες πληροφορίες

ISBN

978-618-80674-9-3

Γλώσσα

ελληνικά

Είδος βιβλίου

μυθιστορίες

Τύπος αρχείου

epub, mobi

Σελίδες

89

Λέξεις

8150

Εικόνες

5

Κατηγορία: .

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα, θα θέλατε να προσθέσετε τη δική σας;

Κάντε την πρώτη κριτική για: “Οι ακάλυπτοι”

*