Υπό έκδοση

Όχι παίζουμε

Προσεχώς

Περιγραφή βιβλίου

Ο Οδυσσέας, που είναι γύρω στα 5 στην αρχή του βιβλίου, και ο αδελφός του ο Νικόλας, γύρω στα 12, διηγούνται στιγμιότυπα της ζωής τους των πέντε χρόνων που ακολούθησαν.

Στα περισσότερα από αυτά τα τριάντα διηγήματα τα δύο παιδιά είναι συντροφιά με τον πατέρα τους που τους θέλει συμμάχους του στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κατά της ανίας, της απάθειας και της απληστίας. Τα όπλα τους; Η δημιουργικότητα, η αντισυμβατικότητα, το χιούμορ και η ανατροπή.

Μαζί θα ψάξουν στα σκουπίδια των γειτόνων τους για να ανακαλύψουν τι πετούν αυτοί χωρίς να το έχουν χρησιμοποιήσει. Θα περάσουν μια ολόκληρη Κυριακή στη σκηνή που θα στήσουν στον κήπο τους αλλά θα τους πιάσει μια τόσο τρομερή καταιγίδα που θα τους φτιάξει τη διάθεση. Μια άλλη φορά θα ανταλλάσουν μεταξύ τους χειροποίητες επιταγές και καρτ ποστάλ με μυστικά παιδιών.

Μαζί θα ανακαλύψουν ότι η ομορφιά πηγαίνει και κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη, όπως στην πίσω πλευρά των ρούχων, στη μέσα όψη των παιδικών καλτσών, στις χρωμοπαγίδες που χρησιμοποιούμε στο πλυντήριο και στις αθέατες πλευρές από τις χάρτινες συσκευασίες.

Τις σκληρότερες μάχες θα τις δώσουν κατά της απληστίας την οποία ο πατέρας θεωρεί ως τον μεγαλύτερο εχθρό του και θα βάλει τα δυνατά του να τους μάθει να της στήνουν φοβερές και τρομερές ενέδρες: μαθαίνοντας να χρηματοδοτούν από το διαδίκτυο ιδέες για το κοινό καλό, να διοργανώνουν ομιλίες παιδιών που ξέρουν να κάνουν κάτι καλά σε συνομηλίκους τους και να φροντίζουν για την αναδιανομή τροφίμων από αυτούς που τους περισσεύει σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Στις τελευταίες ιστορίες του βιβλίου ο πατέρας υποτίθεται ότι μένει άνεργος και η οικογένειά του τον βοηθά να κερδίσει τα προς το ζην κάνοντας πράγματα που ο ίδιος πάντα ήθελε να κάνει αλλά ποτέ δεν είχε τολμήσει.

Κωδικός: E-OPAIZOUME-GR. Κατηγορία: .

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα, θα θέλατε να προσθέσετε τη δική σας;

Κάντε την πρώτη κριτική για: “Όχι παίζουμε”

*