Υπό έκδοση

Μην το πετάξεις το κουτί!

Προσεχώς

Περιγραφή βιβλίου

Τι είναι τέλος πάντων αυτά τα πολύχρωμα σκισμένα χαρτάκια από συσκευασίες από τα οποία ο μπαμπάς των δύο ηρώων έχει μια τεράστια συλλογή; Κωδικοποιημένα μηνύματα κατασκόπων, όπως είπε στον μικρό όταν ο μεγάλος δεν ήταν μπροστά ή έργα τέχνης μιας μυστικής οργάνωσης ζωγράφων, όπως είπε στον μεγάλο όταν ο μικρός δεν ήταν μπροστά; Τίποτα από τα δύο λέτε εσείς; Καλά, θα το δούμε αυτό…

Φαντάζεστε τι έγινε όταν ήταν και οι δύο παρόντες; Τον καημένο τον μπαμπά. Αυτός το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να τους αποκαλύψει άλλη μία από τις πολλές κρυψώνες της ομορφιάς των απλών πραγμάτων.

Μετά από μια εικονική ανάκριση με χρήση ζυμαρικών με γεύση δηλητηριασμένων μανιταριών, παραβρασμένης κολοκυθόπιτας και νερουλιαστής μουσταλευριάς, ομολογεί. Είναι σήματα που κρύβουν οι τυπογράφοι στις αθέατες πλευρές των χάρτινων συσκευασιών για να ελέγχουν την ποιότητα εκτύπωσης των χρωμάτων.

Χα! Μη μου πείτε ότι καταλάβατε. Πιο καλά δεν θα ήταν να ήταν αλήθεια κάποιο από τα δύο ψέματα; Άντε τώρα να σας εξηγώ πώς γίνεται αυτό με τους τυπογράφους…

Ο μπαμπάς των δύο ηρώων όμως τους πηγαίνει στο τυπογραφείο του φίλου του που του είχε κολλήσει τη μανία αυτής της συλλογής για να τους δείξει πώς γίνονται όλα αυτά.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά των δύο παιδιών, ο μπαμπάς οργανώνει μια έκθεση στην γκαλερί ενός άλλου φίλου του με τέτοια σήματα τυπωμένα σε καμβά! Στην οποία έκθεση, το πρωί της ημέρας των εγκαινίων, ο διοργανωτής ξεναγεί την τάξη των μαθητών ενός άλλου φίλου του δασκάλου λέγοντάς τους ό,τι του κατέβει στο κεφάλι για τη μοντέρνα τέχνη και τη γεωμετρική αφαίρεση! Στα οποία παιδιά, με ένα, δεν μπορώ να πω, έξυπνο κόλπο, αποδεικνύει ότι καθένα από αυτά έχει στην τσέπη του ή στην τσάντα του καλά κρυμμένο ένα τουλάχιστον από αυτά τα σήματα.

Πώς το έκανε αυτό; Θα δείτε και θα μου πείτε…

Περισσότερες πληροφορίες

Είδος βιβλίου

κρυμμένη ομορφιά

Κωδικός: E-KOUTI-GR. Κατηγορία: .

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα, θα θέλατε να προσθέσετε τη δική σας;

Κάντε την πρώτη κριτική για: “Μην το πετάξεις το κουτί!”

*