Υπό έκδοση

Μία τρικυμία που δεν μοιάζει με καμία!

Προσεχώς

Περιγραφή βιβλίου

Εσύ τι θα έκανες δηλαδή αν ο αδελφός σου σού έκλεβε το δουκάτο σου και διέταζε έναν υπηρέτη του να σε βάλει σε ένα σαπιοκάραβο μαζί με την κόρη σου και τα βιβλία σου της μαγείας και να σε αφήσει στο έλεος των κυμάτων;

Και πες ότι είσαι τυχερός και φτάνεις σε ένα νησί έρημο από ανθρώπους αλλά όχι και από ξωτικά και μην έχοντας τι άλλο να κάνεις από το να περιμένεις να περάσει κανένα πλοίο να σε βρει, αφιερώνεσαι στη μελέτη των βιβλίων σου.

Και μια μέρα βλέπεις ένα καράβι στα ανοικτά και ξέρεις ότι πάνω του είναι ο αδελφός σου με τον γιο του και την παρέα του που γυρνούν από ένα ταξιδάκι. Όχι, πες μου, δεν θα του έστελνες μια τρικυμία να καραβοτσακιστεί για να μάθει; Έχεις μάθει πολλά από μαγεία, έτσι; Μην το ξεχνάς αυτό…

Εντάξει, είσαι καλός μάγος, θα φρόντιζες να μην πάθει τίποτα κανένας και να φτάσουν όλοι σώοι και αβλαβείς στην ακτή. Εκεί δεν θα τους σκαρώσεις, έστω, μια μικρή περιπετειούλα; Κάτι, τέλος πάντων; Κάτι με τα ξωτικά του νησιού, ας πούμε, που είχες καταφέρει να κάνεις υπηρέτες σου;

Ο Πρόσπερο πάντως αυτό έκανε. Μάγεψε τον κούκλο Φερδινάντο, τον γιο του αδελφού του, να ερωτευθεί την κούκλα Μιράντα, την κόρη του. Την ίδια ώρα ο αδελφός του, που περιπλανιόταν σε ένα άλλο μέρος του νησιού παρέα με την παρέα του, θεωρούσε τον κούκλο διάδοχο πνιγμένο.

Και τι γίνεται όταν ερωτεύονται δύο νέοι; Μου λέτε; Ο έρωτας νικά τα πάντα, καλέ. Και τα μίση και τις δολοπλοκίες και τις απόπειρες δολοφονίας και τα μεθυσμένα άσχημα ξωτικά, όπως ο Κάλιμπαν και … τα πάντα είπαμε.

Και έτσι οι μπαμπάδες των δύο ερωτευμένων, που είναι αδέλφια, μην το ξεχνάμε αυτό, θέλουν να αγκαλιαστούν και να ξεχάσουν τα περασμένα και να ανέβουν όλοι στο πλοίο για να γυρίσουν στο Μιλάνο για να παντρευτούν τα παιδιά και ο καλός μας μάγος ο Πρόσπερο να πάρει πίσω το δουκάτο του.

Μη μου πείτε, σαν από παραμύθι δεν ακούγονται όλα αυτά; Γραμμένο όμως από τον μεγαλύτερο ίσως συγγραφέα που πέρασε από αυτόν τον κόσμο, τον κύριο Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Φανταστείτε τώρα ένα παιδί να έχει ακούσει αυτό το παραμύθι και να απλώνει σε όλο το σπίτι τα παιχνίδια του πλέιμομπιλ για να στήσει τα σκηνικά μπροστά από τα οποία διαδραματίζονται όλα αυτά και να διαλέγει τις φιγούρες που θα παίξουν τους πρωταγωνιστές… σαν να ήθελε να το κάνει κουκλοθέατρο για άλλα παιδιά.

Ο συγγραφέας αυτής της διασκευής ήταν εκεί μπροστά και τράβηξε εκατοντάδες φωτογραφίες όταν το παιδί έκανε πρόβες πριν από την παράσταση. Τις καλύτερες από αυτές θα τις δείτε να συνοδεύουν το κείμενο αυτού του βιβλίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Είδος βιβλίου

σαν στο θέατρο

Κατηγορία: .

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα, θα θέλατε να προσθέσετε τη δική σας;

Κάντε την πρώτη κριτική για: “Μία τρικυμία που δεν μοιάζει με καμία!”

*