Κοιμήσου επιτέλους

Αγοράστε την έντυπη έκδοση από το PublicΑγοράστε την έντυπη έκδοση από τον ΙανόΑγοράστε την έντυπη έκδοση από το Perizitito

Περιγραφή βιβλίου

Έχετε αδελφό; Όχι; Τυχεροί είστε, γιατί αν είχατε… δε θα θέλατε με τίποτα να μοιάζει με το μικρό αυτού του βιβλίου… ο οποίος τι κάνει λέτε; Βάζει κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ, το μεγάλο του αδελφό να του πει μια ιστορία πριν κοιμηθεί.

Στις 20 ιστορίες αυτού του βιβλίου που ζωντανεύουν με πρωτοποριακά σχέδια ενός νέου ταλαντούχου ζωγράφου, πρωταγωνιστούν δύο αδέλφια.

Από όσα έχει δει, ακούσει, διαβάσει και διδαχθεί στο σχολείο, ο μεγάλος αδελφός πλάθει τις ιστορίες του με πολύ χιούμορ για να φοβίσει και να διασκεδάσει τον μικρό αλλά και για να του μάθει πράγματα.

Χρησιμοποιεί γνωστούς ήρωες της παιδικής λογοτεχνίας και φιλμογραφίας, όπως η Πίπη Φακιδομύτη, ο Μικρός Πρίγκιπας και ο Αλαντίν, καλλιτέχνες που τον έχουν εντυπωσιάσει, όπως ο Βαν Γκογκ, και ήρωες από θεατρικές παραστάσεις που έχει παρακολουθήσει, όπως η Τρικυμία του Σαίξπηρ.

Παρακινεί τον μικρό να συμμετέχει στις ιστορίες με τα αγαπημένα του παιχνίδια λέγκο και πλέιμομπιλ, τον φοβίζει με ιστορίες μαθητευόμενων μάγων που κάνουν λάθη ενώ στην ιστορία «Δύο βασιλιάδες που είχαν μαλώσει» χρησιμοποιεί για ήρωες τα πιόνια του σκακιού.

Μη νομίζετε όμως ότι ο μικρός μένει αμίλητος. Όχι βέβαια… Του σπάει τα νεύρα με χιλιάδες ερωτήσεις… Μερικές φορές, του μεγάλου τού έρχεται να τον πνίξει, όπως ο ίδιος λέει σε μια ιστορία.

Στα λόγια του μεγάλου, με έμμεσο τρόπο, καταγγέλλεται η βία ενώ παράλληλα θίγονται με διασκεδαστικό τρόπο η καθημερινότητα στο σπίτι με τους γονείς, η διοχέτευση της δημιουργικότητας, η επιθυμία να μη μεγαλώσουν ποτέ και άλλα θέματα που απασχολούν τα παιδιά από 6 έως 12 ετών περίπου.

Περισσότερες πληροφορίες

ISBN

978-618-80674-6-2

Γλώσσα

ελληνικά

Είδος βιβλίου

μυθιστορίες

Τύπος αρχείου

epub, mobi

Σελίδες

168

Λέξεις

14400

Εικόνες

96

Κατηγορία: .

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα, θα θέλατε να προσθέσετε τη δική σας;

Κάντε την πρώτη κριτική για: “Κοιμήσου επιτέλους”

*