Η παρέα του Σουνίου
Επισκεφθείτε στο Facebook την ανοικτή ομάδα «Η παρέα του Σουνίου»

Η παρέα του Σουνίου

5.00 στα 5
2 κριτικές

Περιγραφή βιβλίου

Στις αρχές Αυγούστου του 1932 φθάνουν στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνιον» του Σουνίου, μαζί με τις οικογένειές τους, οκτώ έφηβοι οι οποίοι, στη μετέπειτα ζωή τους, θα εμπλουτίσουν με το λογοτεχνικό τους έργο τη συλλογική φαντασιακή αντίληψη του 20ού αιώνα.

Η Βιρτζίνια Γουλφ επισκέπτεται την Ελλάδα για δεύτερη φορά.

Ο συνομήλικός της Μαρσέλ Προυστ καταφθάνει μ’ ένα βουνό αποσκευές, την αγαπημένη του μητέρα και τη λατρευτή του γιαγιά.

Ο Τζέρομ Ντέιβιντ Σάλιντζερ συνοδεύεται από τους φανταστικούς του γονείς και τον φανταστικό μεγάλο αδελφό του Σέιμορ.

Ο δεκαεφτάχρονος Τζέημς Τζόυς είχε πληρώσει το ταξίδι γι’ αυτόν και τους δικούς του με τα λεφτά που είχε κερδίσει από ένα διαγωνισμό διηγήματος.

Ο συμπατριώτης του Σάμουελ Μπέκετ είχε ζητήσει από τον πατέρα του ως δώρο για το τελευταίο καλοκαίρι πριν από το κολέγιο διακοπές στον τόπο όπου γεννήθηκε το θέατρο.

Η δεκαοκτάχρονη Έμιλυ, κόρη του γερουσιαστή Ντίκινσον, είχε δεχτεί να συνοδέψει την οικογένειά της σ’ ένα ταξίδι στους Άγιους Τόπους μόνο αν περνούσαν πρωτύτερα μια εβδομάδα στην Ελλάδα.

Ένα παράξενο λιγομίλητο αγόρι με το όνομα Φραντς ήρθε με την οικογένειά του και τον αυστηρό αρχηγό της κύριο Κάφκα.

Με πλοίο από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, παρέα μόνο με μια γάτα τυλιγμένη στην καπαρντίνα του, την παρέα συμπλήρωσε ο νεαρός Κωνσταντίνος Καβάφης για να διερευνήσει ορισμένες πληροφορίες που τον αφορούσαν.

Την τρίτη μέρα της γνωριμίας τους ο Σάμουελ προτείνει στην ομήγυρη ν’ αφηγηθεί ο καθένας τους την καλύτερη ιστορία που είχε σκοπό να γράψει όταν μεγάλωνε.

Η Βιρτζίνια τους διηγείται την ιστορία ενός παιδιού που ζητούσε από τους γονείς του να το πάνε σ’ ένα φάρο. Ο Σάμουελ την περιπέτεια δύο κακοντυμένων τύπων που περιμένουν κάποιον κύριο που τελικά δεν έρχεται. Η Έμιλυ τους διαβάζει τριάντα εφτά ποιήματά της. Ο Τζέημς τους περιγράφει μια μέρα από τη ζωή κάποιου κυρίου Μπλουμ στο Δουβλίνο. Ο Μαρσέλ τους αφηγείται την ερωτική ιστορία πάθους και ζήλιας ενός νεαρού κυρίου ονόματι Σουάν. Ο Φραντς την ιστορία ενός άνδρα που κατηγορείται άδικα από τις αρχές και οδηγείται σε δίκη. Ο Κωνσταντίνος τους διαβάζει ποιήματά του μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο ενώ ο Τζέρομ τους κρατάει σε αγωνία με τις περιπέτειες του νου ενός εφήβου που έχει διωχθεί από το σχολείο του και το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει φύλακας παιδιών που παίζουν σ’ ένα χωράφι σίκαλης.

Το πρωινό της τελευταίας τους ημέρας στο Σούνιο είχαν συμφωνήσει να το περάσουν στο λόφο με το ναό του Ποσειδώνα, όπου θα βγάλουν και τη μοναδική φωτογραφία της παρέας που σώθηκε…

Περισσότερες πληροφορίες

Είδος βιβλίου

μυθιστορήματα

ISBN

978-618-80674-3-1

Τύπος αρχείου

epub, mobi

Σελίδες

489

Λέξεις

93000

Κατηγορία: .
5.00 στα 5

2 κριτικές για το «Η παρέα του Σουνίου»

 1. 5 στα 5

  :

  Κύριε Αριστείδη καλημέρα!! Αν και δεν έχω τελειώσει το βιβλίο ακόμα, ομολογώ πως με έχει συνεπάρει! Καταρχήν η ιδέα αυτή με τους συγγραφείς είναι τρομερά ενδιαφέρουσα και ο τρόπος που προσεγγίζεται κάποια θέματα… όπως η ψυχική ασθένεια… το οιδιπόδειο σύμπλεγμα κλπ… είναι πολύ καλά δουλεμένα ώστε το παιδί χωρίς να χρειάζεται να κάτι κάποια τρομερά νοητικά άλματα να γίνονται κατανοητά. Επίσης ο τρόπος που προσεγγίζετε την γραφή είναι φοβερός… πχ στο κομμάτι για τον Προυστ: «Χωρίς να βιάζεται, έβαζε τη μία λέξη δίπλα σε μια άλλη που ταίριαζε και μετά προσέθετε μια τρίτη που δεν θα αναστάτωνε τις δύο πρώτες αν την έβλεπαν άξαφνα δίπλα τους, και μετά μια τέταρτη που τους ήταν γνωστή από παλιά αλλά είχαν χαθεί τα τελευταία χρόνια• και μετά μια πέμπτη που, ήρθε παρφουμαρισμένη, αλλά θα μπορούσαν να την ανεχτούν οι προηγούμενες. Κι όλες μαζί πηγαίνανε να πάρουν το τσάι τους στο καφέ του κήπου του Λουξεμβούργου. Αλλά εκεί συνάντησαν μια ολόκληρη πρόταση από την επαρχία, που ούτε στο Παρίσι δεν είχε μάθει καλούς τρόπους και, λίγο πιο κάτω, ένα θαυμαστικό σαν στρατιώτη της φρουράς της βασίλισσας της Αγγλίας με εκείνο το φουντωτό κόκκινο καπέλο και…»
  Μόλις το τελειώσω θα μπορώ να σας πω πολύ περισσότερα πράγματα. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη, αλλά και για την ευκαιρία να ταξιδέψω στο χρόνο μέσα από το βιβλίο σας!

 2. 5 στα 5

  :

  Ευφυέστατη σύλληψη, ρέει σαν ποταμάκι δροσερό μεχρι την τελευταία σελίδα, μπράβο στον συγγραφέα που ευχομαι κάποτε να γνωρισω.

Προσθήκη κριτικής

Προσθέστε μια κριτική

*